Nyitólap > Szolgáltatások > Épületfelmérés, rekonstrukció >
Metricon logó

Épületfelmérés, rekonstrukció

icon1.pngKorszerű digitális fotogrammetriai és geodéziai módszereket felhasználva, vállaljuk műemlékek, ipari létesítmények és egyéb építmények komplett felmérését.
.

Figyelem! Új weblapunkat a www.photometric.hu címen érheti el!

.

Az igényeknek megfelelő adatformátumban, a következő termékeket szolgáltatjuk:

 • Helyszínrajzok
 • Alaprajzok
 • Homlokzat rajzok
 • Homlokzati ortofotók
 • 3D épületmodellek
 • Metszetek
 • 3D látványtervek
 • Épületfelméréssel kapcsolatos munkáink közül itt megtekinthet néhányat.

  Vállaljuk továbbá az épületek professzionális, kalibrált digitális fényképezőgéppel – dokumentációs célból – történő fotózását. Ez a fotogrammetriai szempontok figyelembe vételével történik, tehát az így készült képek a későbbiekben bármikor nagy pontossággal kiértékelhetőek (például megmérhető egy ablak szélessége, de akár a teljes épület metrikus 3D modellje is elkészíthető).

  A fotogrammetriai eljárásról itt>… talál további információkat.

  Az épületfelmérés során meghatározott információk gyakran egy létesítménygazdálkodási (CAFM) rendszer adatbázisának alapját képezik. Ennek megfelelően – ha szükséges – a felmérést az FM rendszer kialakításánál figyelembe veendő szempontok szerint végezzük el.

  A hatékony és egyértelmű munka érdekében a megrendelővel egyeztetett módszertanban definiáljuk a felmérés menetét és fontosabb jellemzőit (például a területdefiníciókat). Igény szerint kialakítjuk az épülethez tartozó – akár vonalkódos - eszközleltárt, illetve felmérjük az egyes eszközök meghatározott paramétereit. Ennek során a CAFM rendszerben közvetlenül felhasználható, egyedi CAD objektumkönyvtárakat alakítunk ki.

  A CAFM rendszerekről itt>… talál további információkat.

  REKONSTRUKCIÓ

  Archív fényképek (esetleg videó felvételek) alapján vállaljuk a fotókon szereplő objektumok, épületek pontos térbeli rekonstruálását, amely alapján helyreállítható például egy elpusztult műemlék.

  A módszer ezen kívül az igazságügyi szakértői vizsgálatok, illetve a baleseti és bűnügyi helyszínelés során is kiválóan alkalmazható. A helyszínen készült fotók felhasználásával kiértékelhetővé válhatnak például az autók féknyomai.

  Vissza a Szolgáltatások menüponthoz.

  Szolgáltatásaink:

  FÖLDMÉRÉS

  ÉPÜLET FELMÉRÉS

  FOTOGRAMMETRIA